1 Litre süt
15 adet incir
3/4 su bardağı tozşeker (90gr.)
1 paket vanilya
Üzerine : Tarçın ve dövülmüş ceviz
Öncelikle incirler kaynar suda 20 dakika bekletilir, ardından suyu süzülerek küçük küçük doğranır. Süt, şeker ve vanilya birlikte ocağa alınır, kaynama noktasına gelmeden altı kapatılır. Sonra doğranmış incirler içine katılarak muhallebi kıvamına gelene kadar blendırdan geçirilir. Ardından kaselere boşaltılır ve üzeri streç filmle kapatılır. 3 saat oda sıcaklığında bekletildikten sonra buzdolabına alınır. (1 gün buzdolabında bekletildikten sonra ikram edilmesi tavsiye edilir) Servis edilirken üzerine biraz tarçın ve bol dövülmüş ceviz serpilir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder