Malzemeler:
3 adet patlıcan
4 adet sivribiber
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber
4 adet yufka
Yapılışı :
Patlıcanlar alacalı soyulur, minik minik doğranır ve tuzlu suda 10 dakika bekletilir. Acı suyu akıtılıp tekrar yıkanır. Diğer yanda kurusoğan yemeklik doğranır ve ayçiçek yağı ile sotelenir, sırasıyla sivribiber, doğranmış domates, biber salçası birlikte biraz kavrulur, en son patlıcanlar, tuz, karabiber ve 1 çay bardağı su ilave edilip 20 dakika kısık ateşte pişirilir. Pişirilen harç 4 yufkaya pay edilir. Her bir yufkanın ortasına harçtan konur ve zarf şeklinde kapatılır. Teflon tavaya 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı konur, orta ateşte yavaş yavaş pişirilir. Aynı işlem yufkanın diğer yüzü için de uygulanır.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder