Malzemeler :
1 su bardağı bulgur
1 adet kurusoğan
1 paket çamfıstığı (25gr.)
Yarım paket kuşüzümü (20gr.)
1.5 yemek kaşığı ayçiçekyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı (katı haliyle)
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Bulgur iyice yıkanır ve süzdürülür. Kurusoğan yemeklik doğranır, sıvıyağ, tereyağ ve çamfıstığı ilave edilip birlikte bir süre kavrulur, daha sonra bulgur, sıcak su, tuz, karabiber ve kuşüzümleri ilave edilip orta ateşte pişmeye bırakılır. Dibinin tutmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırılır. Suyu tamamen çekince ocak kapatılır.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder