2 Kasım 2014 Pazar

Kedidili Pastası




Malzemeler :
1.5 paket kedidili
1 kase süt (kedidillerini ıslatmak için)

İlk kat kreması için : (Pastane kreması tarifi)
Öncelikle 1 paket toz kremşanti ve 1 su bardağı süt birlikte çırpılır sonra katılaşması için buzdolabına konur.
Diğer tarafta;
500ml. süt
150gr.tozşeker (1 su bardağı)
2 adet yumurta
75gr. mısır nişastası (1 su bardağından 1 parmak eksik)
1 paket vanilya
Tüm malzemeler birlikte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. (Katı bir muhallebi olacak merak etmeyin) Muhallebi biraz soğuyunca buzdolabında katılaşmış olan krem şantininde tamamı ilave edilerek ikisi birlikte mikserle iyice çırpılır ve kenarda bekletilir.


İkinci kat kakaolu sosu :
1 paket Dr.Oetker çikolatalı sos ile 500ml süt birlikte pişirilir ve biraz karıştırılarak soğutulur.

Yapılışı :
Büyük boy kare borcama önce kedidilleri kase içindeki süte batırılarak ıslatılır hemen çıkarıp bir kat dizilir. Üstüne ilk kat kreması dökülür ve bıçakla düzeltilerek yayılır. Sonra ikinci kat için tekrar kedidilleri ıslatılıp kremanın üzerine dizilir. Pişmiş olan Dr.Oetker çikolatalı sos üzerlerine dökülür ve bıçakla düzeltilerek yayılır.

Pasta içine çekmesi için 1 gün dinlendirilir ertesi günü servis edileceği zaman üzerine bol miktarda dövülmüş fındık serpilir. Pastanın üzeri kurumaması için mutlaka streç film ile kapatılır.

Servisi spatula yardımı ile yaparsanız pasta düzgün ikram edilir.

Afiyet Olsun

1 yorum:

  1. Görüntüsü kadar tadi da kesin harikadir.. Ellerine saglik kardescigim..

    YanıtlaSil