24 Ocak 2017 Salı

Soya Soslu ve Havuçlu Tavuk


Malzemeler :
Yarım kilo tavuk göğsü
1 adet büyük boy kurusoğan
2 veya 3 adet havuç
3 yemek kaşığı zeytinyağı veya ayçiçekyağı
3 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı köri (isteğe bağlı)
Biraz karabiber


Yapılışı :
Öncelikle jülyen doğranmış havuçlar 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulur ve bir tabağa alınır. Aynı tencereye tekrar 2 yemek kaşığı zeytinyağı konarak yarım ay şeklinde doğranmış kurusoğan ile biraz kavrulur ardından kuşbaşı olarak doğranmış tavuk göğsü ilave edilip pişirilir ve kenara ayırdığımız havuçlarla birlikte 3 kaşık soya sosu eklenir 2 dakika birlikte çevrilip hazır hale getirilir.

(Soya sosu tuz içerdiğinden ayrıca tuz eklemiyoruz.)

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder