Malzemeler :
4 adet kabak
250 gr. Kıyma
1 büyük kurusoğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
1 demet dereotu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı su
Yapılışı :
Kabakları halka şeklinde doğrayın ve tencereye üstüste dizin.
Başka bir tencerede önce kıyma yağ ile kavrulur ardından yemeklik doğranmış kurusoğanla sarımsaklar eklenir, en son salçalar ve baharatlar konarak pişirme işlemi bitirilir. Doğranmış dereotu ilave edilir.
Bu karışım kabakların üzerine yayılır ve 1 çay bardağı su üzerine gezdirilir. Ocağın büyük gözünde en kısık ateşte yarım saat pişirilir. Pişerken kabaklar kendi suyunu bırakıyor bu sebeple ilave su koymayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder