Malzemeler :
3 adet yumurta
Yarım su bardağı ayçiçekyağı
Yarım su bardağı süt
250gr. beyaz peynir (rendelenmiş)
Yarım demet doğranmış dereotu
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz (peynir çok tuzluysa tuz daha az konulmalı)
Arzuya göre ayrıca kırmızı pulbiberde konabilir.
Yapılışı :
Önce 3 yumurta mikserle çırpılır ardından ayçiçekyağı, süt, un, kabartma tozu, tuz konup karıştırmaya devam edilir. En son beyaz peynir ve dereotu eklenip kaşık yardımıyla karıştırılır. Margarin veya ayçiçek yağı ile yağlanmış istediğiniz bir kek kalıbına dökülür, 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir. (Pişme süresi her fırına göre değiştiği için kürdanla arasıra kontrol edilmeli)
Önce 3 yumurta mikserle çırpılır ardından ayçiçekyağı, süt, un, kabartma tozu, tuz konup karıştırmaya devam edilir. En son beyaz peynir ve dereotu eklenip kaşık yardımıyla karıştırılır. Margarin veya ayçiçek yağı ile yağlanmış istediğiniz bir kek kalıbına dökülür, 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir. (Pişme süresi her fırına göre değiştiği için kürdanla arasıra kontrol edilmeli)
Afiyet Olsun