18 Mart 2015 Çarşamba

Beyaz Peynirli Kek



Malzemeler :
3 adet yumurta
Yarım su bardağı ayçiçekyağı
Yarım su bardağı süt
250gr. beyaz peynir (rendelenmiş)
Yarım demet doğranmış dereotu
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz (peynir çok tuzluysa tuz daha az konulmalı)
Arzuya göre ayrıca kırmızı pulbiberde konabilir.

Yapılışı :
Önce 3 yumurta mikserle çırpılır ardından ayçiçekyağı, süt, un, kabartma tozu, tuz konup karıştırmaya devam edilir. En son beyaz peynir ve dereotu eklenip kaşık yardımıyla karıştırılır. Margarin veya ayçiçek yağı ile yağlanmış istediğiniz bir kek kalıbına dökülür, 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir. (Pişme süresi her fırına göre değiştiği için kürdanla arasıra kontrol edilmeli)

Afiyet Olsun

2 Kasım 2014 Pazar

Kedidili Pastası




Malzemeler :
1.5 paket kedidili
1 kase süt (kedidillerini ıslatmak için)

İlk kat kreması için : (Pastane kreması tarifi)
Öncelikle 1 paket toz kremşanti ve 1 su bardağı süt birlikte çırpılır sonra katılaşması için buzdolabına konur.
Diğer tarafta;
500ml. süt
150gr.tozşeker (1 su bardağı)
2 adet yumurta
75gr. mısır nişastası (1 su bardağından 1 parmak eksik)
1 paket vanilya
Tüm malzemeler birlikte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. (Katı bir muhallebi olacak merak etmeyin) Muhallebi biraz soğuyunca buzdolabında katılaşmış olan krem şantininde tamamı ilave edilerek ikisi birlikte mikserle iyice çırpılır ve kenarda bekletilir.


İkinci kat kakaolu sosu :
1 paket Dr.Oetker çikolatalı sos ile 500ml süt birlikte pişirilir ve biraz karıştırılarak soğutulur.

Yapılışı :
Büyük boy kare borcama önce kedidilleri kase içindeki süte batırılarak ıslatılır hemen çıkarıp bir kat dizilir. Üstüne ilk kat kreması dökülür ve bıçakla düzeltilerek yayılır. Sonra ikinci kat için tekrar kedidilleri ıslatılıp kremanın üzerine dizilir. Pişmiş olan Dr.Oetker çikolatalı sos üzerlerine dökülür ve bıçakla düzeltilerek yayılır.

Pasta içine çekmesi için 1 gün dinlendirilir ertesi günü servis edileceği zaman üzerine bol miktarda dövülmüş fındık serpilir. Pastanın üzeri kurumaması için mutlaka streç film ile kapatılır.

Servisi spatula yardımı ile yaparsanız pasta düzgün ikram edilir.

Afiyet Olsun

29 Temmuz 2014 Salı

Kabak ve Kırmızı Biberli Meze


Malzemeler:
2 adet kabak
3 adet krımızı biber
1 adet kurusoğan
Dereotu (miktarı isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya ayçiçekyağı
Tuz

Üzerine : Sarımsaklı yoğurt (Arzuya bağlı)

Yapılışı :
Kurusoğan, kabak ve kırmızıbiber jülyen doğranır, zeytinyağı konur ilk önce kurusoğan biraz pişirilir, sonra biber ve kabak da ilave edilir, tuz atılır biraz yumuşayınca pişirme bitirilir. En son ince doğranmış dereotu katılır ve karıştırılır. Tek başına yenebileceği gibi et veya tavuk yemeğinin yanında servis edilebilir. Arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt da konulabilir.

Afiyet Olsun

Cevizli Kurabiye



Malzemeler :
125gr. margarin veya tereyağı (yağ eritilmeden yumuşak olarak hamura katılacak)
1 çay bardağı ayçiçekyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kakaolu tozpuding (hazır satılan)
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un ( 8 büyük servis kaşığı dolusu koydum)
Bir çorba kasesi dolusu parçalanmış ceviz

Yapılışı : Malzemelerin hepsi (ceviz hariç) aynı anda katılarak yoğrulur, en son ceviz parçaları ilave edilir tekrar yoğrulur ve yuvarlak şekil verilerek tepsiye dizilir. 175 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirilir. Tepsi yağlanmayacak, hamurun içindeki yağ tepsiye yapışmasını önlüyor. 25 adet kurabiye çıkıyor.

Afiyet Olsun

16 Temmuz 2014 Çarşamba

Kakaolu ve Cevizli Kek


Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı  ve 2 yemek kaşığı dolusu tozşeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı ayçiçekyağı
1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya,
2.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı dolusu kakao
Arzuya göre limon kabuğu rendesi.    (Bardak ölçüleri rakı bardağı ile)
Bir kase dolusu dövülmüş ceviz

Yapılışı : Önce 3 yumurta köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpılır, sonra tozşeker ilave edilir eriyinceye kadar karıştırılır. Ardından diğer malzemeler katılır ve en son ceviz ilave edilip, yağlanmış kek kalıbına dökülür. 170 derece fırında ortalama 45 dakika pişirilir. (Fırınlar farklı sürede pişirebiliyor) Kürdan ile pişip pişmediği kontrol edilir. Soğuyunca kek kalıbından çıkarılır ve dilimlenir.

Afiyet Olsun

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Bulgur Pilavı (Çamfıstıklı ve kuşüzümlü)


Malzemeler :
1 su bardağı bulgur
1 adet kurusoğan
1 paket çamfıstığı (25gr.)
Yarım paket kuşüzümü (20gr.)
1.5 yemek kaşığı ayçiçekyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı (katı haliyle)
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:
Bulgur iyice yıkanır ve süzdürülür. Kurusoğan yemeklik doğranır, sıvıyağ, tereyağ ve çamfıstığı ilave edilip birlikte bir süre kavrulur, daha sonra bulgur, sıcak su, tuz, karabiber ve kuşüzümleri ilave edilip orta ateşte pişmeye bırakılır. Dibinin tutmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırılır. Suyu tamamen çekince ocak kapatılır.


Afiyet Olsun

16 Nisan 2013 Salı

Kestaneli Yaşpasta




Keki için malzemeler : 
3 yumurta
1/2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 çay bardağı ayçiçekyağı
1 dolu yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket bitter çikolata (80gr.)
2 su bardağı un.

Kekin yapılışı: Önce 1 paket çikolata benmari usulü eritilir ılımaya bırakılır. Diğer tarafta yumurtalarla tozşeker mikserle iyice çırpılır, sonra içine erimiş çikolata ve kalan malzemeler ilave edilerek karıştırılır. 22cm.lik çemberli kek kalıbına yağlı kağıt kaplanır ve hazırlanan karışım içine dökülerek 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir.

Kreması (pastacı kreması) : 
250gr. süt
75gr.tozşeker (1/2 rakı bardağı)
40gr. mısır nişastası (3 dolu yemek kaşığı)
1 adet yumurta, 1 paket vanilya. (Pişen kremanın içine 50gr. margarin kullanıyorlar ama ben koymuyorum)

Kremanın yapılışı: 
Tüm malzemeler tel çırpıcıyla karıştırılarak pişirilir. Krema piştiği zaman oldukça katı oluyor. Diğer tarafta 1 çay bardağı süt ile yarım poşet krem şanti mikserle çırpılır, katılaşması için 10 dakika buzdolabında bekletilir ve hazırlanan krem şantiden 2 dolu yemek kaşığı alınarak kremanın içine ilave edilir. Sonra mikserle krema ve kremşantinin iyice karışması için bir süre çırpılır. (Kremşanti katılan krema pastaya sürmek için ideal yumuşaklığa geliyor ve tadı çok güzel oluyor)

Ayrıca pastanın arasına kullanmak üzere 1 kavanoz hazır kestane şekeri (500gr.lık), üzerini süslemek için 125gr. şamfıstığı.

Soğuyan kek ortasından ikiye kesilir, arasına hazırlanan kremanın yarısı bıçak yardımıyla düzgünce yayılır, suyu süzdürülmüş kestane şekerlerinden 3 adedi ayrılır kalanı bıçakla küçük küçük kesilir ve  tamamı kremanın üstüne eşit bir şekilde yayılır. Kekin ikinci parçası üstüne kapatılır ve hafifçe her tarafından bastırılır. Sonra 40gr. eritilmiş bitter çikolata kalan kremanın içine karıştırılır mikserle çırpılır, kekin üst katına ve yanlarına kremanın tamamı yine bıçak yardımıyla düzgünce sürülür, tam ortasına 3 adet kestane şekeri konur, kekin her tarafı şamfıstığı ile kaplanarak pasta bitirilir.

Yukarıda vermiş olduğum krema tarifini tüm kremalı pastalarda kullanabilirsiniz, profiterol, milföy pastası gibi.

Afiyet Olsun

7 Nisan 2013 Pazar

Limonlu Parfe



Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker (175gr.)
2 kutu krema (1 kutu 200ml)
2 adet büyük boy limon suyu ve kabuklarının rendesi
3 paket Eti Form Limon Lifli Bisküvi (1 paketi servis edilirken parfenin üzerine kullanılacak)

Yapılışı :
İlk önce 3 adet yumurta ve tozşeker 6 dakika boyunca mikserle iyice çırpılır. Ardından 400ml krema, limonsuyu ve kabuklarının rendesi ilave edilerek 5 dakika daha çırpılarak iyice hacim kazanması sağlanır. Diğer tarafta büyük boy dikdörtgen veya yuvarlak borcam çok az ayçiçek yağı ile yağlanır, üzerine dövülmüş iki paket bisküvi eşit miktarda serpilir, son olarak hazırladığımız karışım ilave edilir. Üzerine strechfilm geçirilerek derin dondurucuya atılır. Servis edileceği anda üzerine dövülmüş bisküvi serpilir.

Özellikle yaz aylarında konuklarınız için çok güzel bir ikram,  denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet Olsun

3 Nisan 2013 Çarşamba

Mantarlı ve Mısırlı Meze


Malzemeler:
1 paket mantar
1 kutu mısır konservesi (250gr)
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
400gr. süzme yoğurt
3 diş sarımsak, tuz

Süslemek için dövülmüş ceviz

Yapılışı:
Mantarlar temizlenir, yıkanır ve ufak ufak doğranıp sızma zeytinyağında sotelenir ve soğutulur. Diğer yanda sarımsaklar tuzla birlikte dövülür, süzme yoğurt katılıp karıştırılır. Son olarak konserve mısır ve sotelenmiş mantar yoğurt karışımına ilave edilir. Üzerine bol miktarda dövülmüş ceviz serpilir.

Afiyet Olsun

8 Şubat 2013 Cuma

Kestaneli Pasta



Malzemeler:
500gr. lık Kestane Şekeri (Cam kavonozlarda hazır satılan)
3 paket Eti kakaolu bisküvi
100gr. ceviz ve fındık karışımı (iri dövülmüş)
1 paket sıvı krema (200ml)
2 paket bitter çikolata (160gr.)
1 çay bardağı süt

Yapılışı :
Çikolatalar kırılarak krema ile birlikte çok kısık ateşte eritilir ve soğumaya bırakılır. Bisküviler iri iri parçalanır, içine küçük küçük kesilmiş kestane şekerleri (suyu ile birlikte), ceviz, fındık, süt ve krema ile çikolata karışımı ilave edilip kaşık yardımıyla yavaşça karıştılır. Son olarak streç film ile kaplanmış baton kek kalıbının içine dökülür ve derin dondurucuya atılır. Servis edilmeden 5 veya 10 dakika önce buzdolabından çıkarılır. (Pastanın çok tatlı olmaması için kestane şekerinin suyundan 1 çay bardağını ayırın, başka pastaları ıslatmak için kullabilirsiniz)

Afiyet Olsun

15 Ocak 2013 Salı

Brokoli Çorbası



Malzemeler:
500gr. brokoli
1 adet patates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı Vegeta Sebzeli Çeşni (Aynı zamanda tuz içeriyor)
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:
Brokoli çiçekleri ve sapları ile birlikte temizlenerek bol su ile iyice yıkanır. Patates  ve havuç soyulup yıkanır küçük küçük doğranır. Kaynatılmış 3 bardak sıcak suyun içine brokoli, havuç ve patates ilave edilerek haşlanır, ardından blenderdan geçirilir. (Haşlanmış sebzenin suyu ile birlikte) Sonra 2 bardak süt, 1 kaşık tereyağı, sebzeli çeşni, karabiber ilave edilir ve 5-6 dk. çorba kaynayana kadar pişirilir, ocağın altı kapatılır.

Afiyet Olsun

9 Ocak 2013 Çarşamba

Yeşil Mercimek Çorbası (Nohutlu ve Erişteli)


Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek (geceden ıslatılır)
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1/2 su bardağı köy eriştesi
1 adet kurusoğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
7 bardak su
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber

Üzeri için :  1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı nane

Geceden ıslatılan mercimek bol su ile iyice yıkanır. Kurusoğan yemeklik doğranır ve ayçiçek yağı ile kavrulur, sonra salça ve biber salçası ilave edilip biraz çevrilir, ardından 7 bardak sıcak su, yeşil mercimek, tuz, karabiber ilave edilip kaynamaya bırakılır. Çorbanın pişmesine 7 dakika kala haşlanmış nohut ve köy eriştesi ilave edilir, erişte piştiğinde altı kapatılır. Diğer yanda bir yemek kaşığı tereyağı eritilir ve içine nane konur yakmadan biraz çevrilir, sonra pişmiş olan çorbanın içine katılıp karıştırılır. (Yeşil mercimeği ayrıca haşlamaya gerek yok geceden ıslatmak yeterli, çorbanın toplam pişme süresi 20 dakikayı geçmiyor)

Afiyet Olsun

31 Aralık 2012 Pazartesi

Susamlı Tuzlu Kurabiye


Malzemeler:
125gr. tereyağ (erimeyecek, oda sıcaklığında yumuşaması sağlanır)
1 çay bardağı ayçiçekyağı (100ml)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı elma sirkesi
3 su bardağı un (350gr.)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 adet yumurta beyazı

Üzeri için : 1 adet yumurta sarısı, susam

Yapılışı:
Un karıştırma kabının içine elenir. Unun ortası açılarak yukarıda belirtilen tüm malzemeler ilave edilir ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır, önce yumurta sarısına sonra susama batırılarak tepsiye dizilir. Fırına koymadan önce kurabiyelerin üzerine bıçakla artı şeklinde çizik atılır ve 170 derecede 15 dakika pişirilir.

Afiyet Olsun

23 Aralık 2012 Pazar

Kırmızı Biber Çorbası


Malzemeler:
8 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ (eritilmemiş)
1 yemek kaşığı un
2 bardak süt
3 bardak su
1 tatlı kaşığı vegeta sebzeli çeşni (arzuya bağlı)
Tuz ve karabiber

Yapılışı :
Öncelikle kırmızı biberler sıcak su ile iyice yumuşayana kadar haşlanır, ardından hemen soğuk suya batırılır ve kabukları tamamen soyulur. Hazırlanan biberler blenderdan geçirilir. Diğer tarafta sıvıyağ, tereyağ ve un birlikte biraz kavrulur sonra üzerine süt ve su ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Son olarak kırmızı biberler, tuz, vegeta sebzeli çeşni ve karabiber içine katılır onbeş dakika kadar tel çırpıcıyla karıştırılarak pişirilir.

Afiyet Olsun

4 Aralık 2012 Salı

Kuru içbakla Çorbası


Malzemeler:
1 su bardağı kuru içbakla (160gr.)
1 adet kurusoğan
1 adet havuç
5 bardak su
1 bardak süt
1 yemek kaşığı ayçiçekyağı
1 tatlı kaşığı Vegeta Sebzeli Çeşni
1 çay kaşığı karabiber

Üzerine : Tereyağ, kırmızıpulbiber, dereotu

Yapılışı :
Kuru içbakla geceden ıslatılır. Pişirmeden önce bol su ile yıkanır. Kurusoğan doğranır ayçiçek yağı ile biraz kavrulur ve küçük doğranmış havuç, içbakla 5 bardak su ilavesiyle pişirilir. Ardından blenderdan geçirilir, tekrar ocağa alınır içine 1 bardak süt, vegeta sebzeli çeşni, karabiber konup bir kaç dakika  kaynatılıp altı kapatılır. Tereyağ eritilir ve kırmızıbiberle biraz çevrilir çorbanın üzerine gezdirilir, dereotu ile süslenir. (Arzu edilirse dereotu küçük doğranıp pişen çorbanın içine karıştırılabilir)  Vegeta tuz içerdiğinden çorbaya ayrıca tuz katılmaz.

Afiyet Olsun

27 Kasım 2012 Salı

Kabak Çorbası


Malzemeler :
4 adet kabak
1 adet patates
1 adet kurusoğan
1 su bardağı süt
5 bardak sıcak su
1 yemek kaşığı ayçiçekyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber

Üzerine : 1 tatlı kaşığı tereyağı ve kırmızı pulbiber

Yapılışı :
Kurusoğan yemeklik doğranır ve sıvıyağda kavrulur. Kabaklar ve patates küçük olarak doğranır ve kavrulmakta olan soğana ilave edilir. Üzerine 5 bardak sıcak su konarak pişmeye bırakılır. Daha sonra el blendırı ile sebzeler karıştırılır ve 1 bardak süt, karabiber, tuz konup 5 dakika daha kaynatılarak altı kapatılır. Tereyağı ile kırmızı pulbiber biraz çevrilir çorbanın üzerine gezdirilir. (Çorbaya ayrıca un ilave etmiyoruz, patates nişasta içerdiğinden gereken koyulaşmayı sağlıyor)

Afiyet Olsun

22 Kasım 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Kereviz



Malzemeler :
2 adet kereviz
2 adet havuç
1 adet patates
1 adet kurusoğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet sıkma portakal veya mandalina suyu
1 yemek kaşığı kuşüzümü (tercihe bağlı)
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
Dereotu

Yapılışı :
Kerevizler, havuçlar ve patates soyulur, doğranır. Kurusoğan zeytinyağ ile biraz kavrulur ardından tüm malzemeler ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Düdüklüde 3 dakikada su ilave etmeden portakal veya mandalina suyu ile pişiriyorum. Kullandığınız tencereye göre suyunu ve pişme süresini ayarlamanız gerekir. Piştikten sonra üzerine dereotu doğranır ve soğumaya bırakılır.

Afiyet Olsun

16 Kasım 2012 Cuma

Muhammara


Malzemeler :
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 dilim ekmek
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı tuz
Bir miktar maydonoz
50gr. ceviz
50gr. fındık

Yapılışı :
Ekmek, ceviz, fındık,maydonoz ve sarımsak aynı anda robottan geçirilir. Sonra diğer tüm malzemeler katılarak kaşık yardımıyla iyice karıştırılır ve servis tabağına alınır. (Tuz ve diğer baharatların miktarları damak tadınıza göre azaltılabilir veya çoğaltılabilir)

Afiyet Olsun

15 Kasım 2012 Perşembe

Patlıcanlı Gözleme








Malzemeler:
3 adet patlıcan
4 adet sivribiber
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber
4 adet yufka

Yapılışı :
Patlıcanlar alacalı soyulur, minik minik doğranır ve tuzlu suda 10 dakika bekletilir. Acı suyu akıtılıp tekrar yıkanır. Diğer yanda kurusoğan yemeklik doğranır ve ayçiçek yağı ile sotelenir, sırasıyla sivribiber, doğranmış domates, biber salçası birlikte biraz kavrulur, en son patlıcanlar, tuz, karabiber ve 1 çay bardağı su ilave edilip 20 dakika kısık ateşte pişirilir. Pişirilen harç 4 yufkaya pay edilir. Her bir yufkanın ortasına harçtan konur ve zarf şeklinde kapatılır. Teflon tavaya 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı konur, orta ateşte yavaş yavaş pişirilir. Aynı işlem yufkanın diğer yüzü için de uygulanır.

 Afiyet Olsun

12 Kasım 2012 Pazartesi

Fava


Malzemeler:
1 su bardağı kuru içbakla
1 adet kurusoğan
1 adet patates
1 yemek kaşığı ayçiçekyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz

Bakla piştikten sonra ilave edilecek malzemeler :
2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 limonsuyu, dereotu.

Yapılışı :
Kuru içbakla geceden ıslatılır. Pişirmeden önce bol su ile yıkanır. Kurusoğan doğranır ayçiçek yağı ile biraz kavrulur, ardından doğranmış patates, içbakla, tozşeker, tuz ilave edilir, 3 bardak su ile pişmeye bırakılır.(30 dakika) Dibi tutmaması için arasıra karıştırılır, tamamen suyu çektikten sonra altı kapatılır. Pişirilen bakla ılıdıktan sonra zeytinyağı, limonsuyu ve dereotu ile birlikte rondodan geçirilir, servis tabağına alınır.

Afiyet Olsun


11 Kasım 2012 Pazar

İncirli Sütlü Tatlı



Malzemeler :
1 Litre süt
15 adet incir
3/4 su bardağı tozşeker (90gr.)
1 paket vanilya

Üzerine : Tarçın ve dövülmüş ceviz

Öncelikle incirler kaynar suda 20 dakika bekletilir, ardından suyu süzülerek küçük küçük doğranır. Süt, şeker ve vanilya birlikte ocağa alınır, kaynama noktasına gelmeden altı kapatılır. Sonra doğranmış incirler içine katılarak muhallebi kıvamına gelene kadar blendırdan geçirilir. Ardından kaselere boşaltılır ve üzeri streç filmle kapatılır. 3 saat oda sıcaklığında bekletildikten sonra buzdolabına alınır. (1 gün buzdolabında bekletildikten sonra ikram edilmesi tavsiye edilir)  Servis edilirken üzerine biraz tarçın ve bol dövülmüş ceviz serpilir.

Afiyet Olsun

Kabaklı ve Havuçlu Meze



Malzemeler :
2 adet havuç
2 adet kabak
1 yemek kaşığı ayçiçekyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
200gr. süzme yoğurt
2 diş sarımsak

Süslemek için :  Dereotu ve ceviz


Yapılışı :
Havuçlar ve kabaklar yıkanır soyulur rendelenir, öncelikle ayçiçek yağı ile havuçlar bir süre sotelenir sonra kabaklar, zeytinyağı, tuz, karabiber ilave edilir 10 dakika arasıra karıştırarak pişirilir. Diğer tarafta yoğurt ve dövülmüş sarımsaklar iyice karıştırılır soğumuş olan havuçlu kabak karışımına katılır. Servis tabağına alınır, üzeri dereotu ve ceviz ile süslenir, soğuk servis edilir.

Afiyet Olsun



9 Kasım 2012 Cuma

Kabak Yemeği



Malzemeler :
3 adet kabak
2 adet havuç
1 adet kurusoğan
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı kuşüzümü
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya ayçiçekyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzerine : Dereotu

Yapılışı :
Kabaklar ve havuçlar soyulur doğranır. Kurusoğan yağ ile birlikte biraz kavrulur, sırasıyla salça, sebzeler, yıkanmış pirinç ve kuşüzümü ilave edilir, yarım çay bardağı su eklenerek düdüklüde pişirilir. Suyunu ve pişme süresini pişirdiğiniz tencereye göre ayarlayabilirsiniz. Kabak yemeği piştikten sonra üzerine doğranmış dereotu ilave edilir.

Afiyet Olsun




Zeytinyağlı Fasülye



 Malzemeler :
1 kg. taze fasülye
4 adet domates veya 1 yemek kaşığı salça
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya ayçiçekyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker


Yapılışı :
Fasülyeler ayıklanır, yıkanır. Diğer tarafta kurusoğan yemeklik doğranır zeytinyağ ile birlikte kavrulur ardından domatesler, doğranmış fasülye, tuz ve şeker ilave edilir pişmeye bırakılır. Düdüklüde pişirdiğim için ayrıca su ilave etmiyorum domateslerin kendi suyu ile 7dk. da pişiyor.

Afiyet Olsun