12 Kasım 2012 Pazartesi

Fava


Malzemeler:
1 su bardağı kuru içbakla
1 adet kurusoğan
1 adet patates
1 yemek kaşığı ayçiçekyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz

Bakla piştikten sonra ilave edilecek malzemeler :
2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 limonsuyu, dereotu.

Yapılışı :
Kuru içbakla geceden ıslatılır. Pişirmeden önce bol su ile yıkanır. Kurusoğan doğranır ayçiçek yağı ile biraz kavrulur, ardından doğranmış patates, içbakla, tozşeker, tuz ilave edilir, 3 bardak su ile pişmeye bırakılır.(30 dakika) Dibi tutmaması için arasıra karıştırılır, tamamen suyu çektikten sonra altı kapatılır. Pişirilen bakla ılıdıktan sonra zeytinyağı, limonsuyu ve dereotu ile birlikte rondodan geçirilir, servis tabağına alınır.

Afiyet Olsun


2 yorum:

  1. YERMİSİNYEMEZMİSİN14 Kasım 2012 09:00

    woowwwwwwwww bu bir şaheser ellerine sağlık ablacım :))

    YanıtlaSil