11 Kasım 2012 Pazar

İncirli Sütlü Tatlı



Malzemeler :
1 Litre süt
15 adet incir
3/4 su bardağı tozşeker (90gr.)
1 paket vanilya

Üzerine : Tarçın ve dövülmüş ceviz

Öncelikle incirler kaynar suda 20 dakika bekletilir, ardından suyu süzülerek küçük küçük doğranır. Süt, şeker ve vanilya birlikte ocağa alınır, kaynama noktasına gelmeden altı kapatılır. Sonra doğranmış incirler içine katılarak muhallebi kıvamına gelene kadar blendırdan geçirilir. Ardından kaselere boşaltılır ve üzeri streç filmle kapatılır. 3 saat oda sıcaklığında bekletildikten sonra buzdolabına alınır. (1 gün buzdolabında bekletildikten sonra ikram edilmesi tavsiye edilir)  Servis edilirken üzerine biraz tarçın ve bol dövülmüş ceviz serpilir.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder