11 Kasım 2012 Pazar

Kabaklı ve Havuçlu Meze



Malzemeler :
2 adet havuç
2 adet kabak
1 yemek kaşığı ayçiçekyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
200gr. süzme yoğurt
2 diş sarımsak

Süslemek için :  Dereotu ve ceviz


Yapılışı :
Havuçlar ve kabaklar yıkanır soyulur rendelenir, öncelikle ayçiçek yağı ile havuçlar bir süre sotelenir sonra kabaklar, zeytinyağı, tuz, karabiber ilave edilir 10 dakika arasıra karıştırarak pişirilir. Diğer tarafta yoğurt ve dövülmüş sarımsaklar iyice karıştırılır soğumuş olan havuçlu kabak karışımına katılır. Servis tabağına alınır, üzeri dereotu ve ceviz ile süslenir, soğuk servis edilir.

Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder