Malzemeler :
3 adet kabak
2 adet havuç
1 adet kurusoğan
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı kuşüzümü
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya ayçiçekyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzerine : Dereotu
Yapılışı :
Kabaklar ve havuçlar soyulur doğranır. Kurusoğan yağ ile birlikte biraz kavrulur, sırasıyla salça, sebzeler, yıkanmış pirinç ve kuşüzümü ilave edilir, yarım çay bardağı su eklenerek düdüklüde pişirilir. Suyunu ve pişme süresini pişirdiğiniz tencereye göre ayarlayabilirsiniz. Kabak yemeği piştikten sonra üzerine doğranmış dereotu ilave edilir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder