27 Kasım 2012 Salı

Kabak Çorbası


Malzemeler :
4 adet kabak
1 adet patates
1 adet kurusoğan
1 su bardağı süt
5 bardak sıcak su
1 yemek kaşığı ayçiçekyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber

Üzerine : 1 tatlı kaşığı tereyağı ve kırmızı pulbiber

Yapılışı :
Kurusoğan yemeklik doğranır ve sıvıyağda kavrulur. Kabaklar ve patates küçük olarak doğranır ve kavrulmakta olan soğana ilave edilir. Üzerine 5 bardak sıcak su konarak pişmeye bırakılır. Daha sonra el blendırı ile sebzeler karıştırılır ve 1 bardak süt, karabiber, tuz konup 5 dakika daha kaynatılarak altı kapatılır. Tereyağı ile kırmızı pulbiber biraz çevrilir çorbanın üzerine gezdirilir. (Çorbaya ayrıca un ilave etmiyoruz, patates nişasta içerdiğinden gereken koyulaşmayı sağlıyor)

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder