22 Kasım 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Kereviz



Malzemeler :
2 adet kereviz
2 adet havuç
1 adet patates
1 adet kurusoğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet sıkma portakal veya mandalina suyu
1 yemek kaşığı kuşüzümü (tercihe bağlı)
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
Dereotu

Yapılışı :
Kerevizler, havuçlar ve patates soyulur, doğranır. Kurusoğan zeytinyağ ile biraz kavrulur ardından tüm malzemeler ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Düdüklüde 3 dakikada su ilave etmeden portakal veya mandalina suyu ile pişiriyorum. Kullandığınız tencereye göre suyunu ve pişme süresini ayarlamanız gerekir. Piştikten sonra üzerine dereotu doğranır ve soğumaya bırakılır.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder