23 Aralık 2012 Pazar

Kırmızı Biber Çorbası


Malzemeler:
8 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ (eritilmemiş)
1 yemek kaşığı un
2 bardak süt
3 bardak su
1 tatlı kaşığı vegeta sebzeli çeşni (arzuya bağlı)
Tuz ve karabiber

Yapılışı :
Öncelikle kırmızı biberler sıcak su ile iyice yumuşayana kadar haşlanır, ardından hemen soğuk suya batırılır ve kabukları tamamen soyulur. Hazırlanan biberler blenderdan geçirilir. Diğer tarafta sıvıyağ, tereyağ ve un birlikte biraz kavrulur sonra üzerine süt ve su ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Son olarak kırmızı biberler, tuz, vegeta sebzeli çeşni ve karabiber içine katılır onbeş dakika kadar tel çırpıcıyla karıştırılarak pişirilir.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder