Malzemeler:
125gr. tereyağ (erimeyecek, oda sıcaklığında yumuşaması sağlanır)
1 çay bardağı ayçiçekyağı (100ml)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı elma sirkesi
3 su bardağı un (350gr.)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 adet yumurta beyazı
Üzeri için : 1 adet yumurta sarısı, susam
Yapılışı:
Un karıştırma kabının içine elenir. Unun ortası açılarak yukarıda belirtilen tüm malzemeler ilave edilir ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır, önce yumurta sarısına sonra susama batırılarak tepsiye dizilir. Fırına koymadan önce kurabiyelerin üzerine bıçakla artı şeklinde çizik atılır ve 170 derecede 15 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder