31 Aralık 2012 Pazartesi

Susamlı Tuzlu Kurabiye


Malzemeler:
125gr. tereyağ (erimeyecek, oda sıcaklığında yumuşaması sağlanır)
1 çay bardağı ayçiçekyağı (100ml)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı elma sirkesi
3 su bardağı un (350gr.)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 adet yumurta beyazı

Üzeri için : 1 adet yumurta sarısı, susam

Yapılışı:
Un karıştırma kabının içine elenir. Unun ortası açılarak yukarıda belirtilen tüm malzemeler ilave edilir ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır, önce yumurta sarısına sonra susama batırılarak tepsiye dizilir. Fırına koymadan önce kurabiyelerin üzerine bıçakla artı şeklinde çizik atılır ve 170 derecede 15 dakika pişirilir.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder