Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek (geceden ıslatılır)
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1/2 su bardağı köy eriştesi
1 adet kurusoğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
7 bardak su
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber
Üzeri için : 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı nane
Geceden ıslatılan mercimek bol su ile iyice yıkanır. Kurusoğan yemeklik doğranır ve ayçiçek yağı ile kavrulur, sonra salça ve biber salçası ilave edilip biraz çevrilir, ardından 7 bardak sıcak su, yeşil mercimek, tuz, karabiber ilave edilip kaynamaya bırakılır. Çorbanın pişmesine 7 dakika kala haşlanmış nohut ve köy eriştesi ilave edilir, erişte piştiğinde altı kapatılır. Diğer yanda bir yemek kaşığı tereyağı eritilir ve içine nane konur yakmadan biraz çevrilir, sonra pişmiş olan çorbanın içine katılıp karıştırılır. (Yeşil mercimeği ayrıca haşlamaya gerek yok geceden ıslatmak yeterli, çorbanın toplam pişme süresi 20 dakikayı geçmiyor)
çok güzel oldu denedim
YanıtlaSilSevindim denediğiniz için, afiyet olsun :)
Sil