26 Ocak 2017 Perşembe

Tava Böreği


Malzemeler :
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı ayçiçekyağı

İç harcı : 
250 gr. Beyaz peynir, yarım demet maydanoz. Ya da istediğiniz bir iç harç da olabilir. ( Patatesli, ıspanaklı v.b)

Yapılışı :
Yumurta, süt ve sıvıyağ derin bir kapta çırpılır.  Tavaya ayçiçekyağı sürülür, ilk yufka tavanın tam ortasına serilir kenarları dışarıda bırakılır.  2. yufka 3 parçaya bölünüp sıvı karışımın içine batırılır ve tavaya üstüste konur. Sonra iç harç yufkanın üstüne yayılır ve kalan yufkalar aynı şekilde hazırlanır. Tavanın dışında kalan yufkalar karşılıklı üstüste kapatılır yine aralarına sıvı karışım sürülür.  Ocağın büyük gözünde kısık ateşte pişirilir,  arada altı spatula ile kontrol edilir. İlk tarafı pişince ocaktan alınır tekrar tavaya yağ sürülür ve diğer tarafı da aynı şekilde pişirilir.


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder