14 Kasım 2017 Salı

Çikolatalı Truf




Malzemeler :
1 adet kek (Keki 1 gün önce pişirip dinlendiriyorum)  Pişmiş hali 750 gr. oluyor.
1 kutu krema
4 paket 80gr.lık bitter çikolata

Üzerine : Hindistan cevizi

Yapılışı :
Kekin tamamı genişce bir kabın içinde ufak parçalara ayrılır.  Diğer yanda kremanın içine 4 paket çikolata kırılır en kısık ateşte çikolatalar eriyene kadar karıştırılır ve ocaktan alınır.  Krema soğumaya yakın parçalanmış kekin içine katılır ve hep birlikte yoğurulur sonra biraz katılaşması için buzdolabına kaldırılır. 20 dakika sonra dolaptan çıkarılır ve dilediğiniz büyüklükte toplar yapılıp hindistan cevizine bulanır.

Kekimin tarifini pastalar kısmından "Kuru Meyveli Muffin" tarifinden alabilirsiniz. Bu tarifi herhangi bir kek kalıbında pişirebilirsiniz. Trufu hindistan cevizine bulamadan derin dondurucuda saklayabilirsiniz, ani gelen misafirler için çok iyi olur. Dolaptan çıkarınca kısa zamanda yumuşuyor.


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder