9 Aralık 2017 Cumartesi

Ispanaklı Börek


Malzemeler :
3 adet yufka
3 adet yumurta
1 çay bardağı ayçiçekyağı (bu bardaktan 3 yemek kaşığı sıvıyağı iç harcı pişirmek için ayırın)
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:
1 kilo ıspanak (Yalnızca yapraklarını kullandım)
1 adet kurusoğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

İç harcın yapılışı : Ispanakların sapları kesilip yaprakları doğranır ve bol su ile yıkanır.  Kurusoğan yemeklik doğranır ve sıvıyağda biraz kavrulur sonra ıspanak, tuz, karabiber, biber salçası ilave edilip sotelenir. Ispanaklar yumuşayınca altı kapatılır. Harç soğuyunca içine 1 yumurta kırılır ve kaşıkla karıştırılır. 

Diğer tarafta yufkanın arasına sürmek için 3 yumurta,  süt, sıvıyağ ve tuz derin bir kapta tel çırpıcıyla çırpılır.

Büyük boy borcam sıvıyağ ile yağlanır sonra bir yufka serilir kenarları dışarıda bırakılır ve üzerine sıvı karışım bolca yayılır. İkinci kat yufka serilir ve yine sıvı karışım, tekrar yufka ve sıvı karışım yayılır.  Sonra hazırladığımız iç harç borcama eşit şekilde yayılır üzerine yufka serilir sıvı karışım yine sürülür, en son kenarlara sarkıtılan yufkalarda üst kata kapatılır. Sütlü karışım üzerine sürülür.  Pişirmeden önce bıçakla kesilir. ( her tarafı daha iyi pişmesi için) Susam serpilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 30 dakika pişirilir. 

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder