Malzemeler :
500gr. dana kıyma
2 dilim bayat ekmek (rondodan geçiriniz)
1 adet kuru soğan (çok küçük doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz(çok küçük doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı köftebaharı
(Ben yağsız kıyma kullanıyorum, şayet yağlı kıyma alırsanız karışımın içine zeytinyağı koymayınız)
Domates Sosu:
4 adet domates (kabukları soyulup rendelenmiş) 2.5 bardak su, 2 diş rendelenmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kekik. Önce rendelenmiş domates, sarımsak, kekik ve zeytinyağı bir süre kavrulur sonra su ilave edilip on dakika pişirilir.
Köftenin Yapılışı :
Tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur ve dinlenmesi için 15 dakika buzdolabına kaldırılır. Dolaptan alınıp küçük toplar yapılır ve 2 yemek kaşığı ısınmış ayçiçek yağında her tarafı kızarıncaya kadar pişirilir. En son kızarmış köfteler ve pişmiş sos birleştirilip 6-7 dakika kaynatılıp ocak kapatılır.
Afiyet Olsun
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder