13 Kasım 2017 Pazartesi

Yayla Çorbası


Malzemeler :
1 su bardağı haşlanmış nohut
1.5 su bardağı haşlanmış yarma (buğday)
500 gr. yoğurt (Ben normal yoğurt kullanıyorum, dilerseniz süzme de olur.)
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için :  1 yemek kaşığı ayçiçekyağı,  1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı pulbiber.

Yapılışı :

Nohut ve yarma ayrı ayrı haşlanır. Yoğurdun içine 2 kaşık un ve 1 yumurta eklenerek tel çırpıcıyla karıştırılır. Sonra içine 5 bardak soğuk su ve ardından haşlanmış nohutla yarma katılır. Kısık ateşte 15-20 dakika kadar devamlı karıştırarak pişirilir. Diğer tarafta sosu için ayçiçekyağı, tereyağı, nane ve kırmızı pulbiberi bir cezvede ateşe alıp birlikte bir dakika kavrulur, sonra pişen çorbanın içine karıştırılır. 


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder