17 Ocak 2021 Pazar

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

















Malzemeler :
300gr.  asma yaprak (salamura yapraklar bol su ile yıkanır sonra su dolu derince bir kabın içinde sabaha kadar bekletilir, ertesi gün tekrar bol su ile yıkanır ve sapları kesilir )

İç harcı :
1 kase pirinç
2 adet büyük boy kurusoğan
3/4 su bardağı zeytinyağı
30 gr. çam fıstığı
30 gr. kuş üzümü
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı biber salçası
1.5 kase sıcak su
Yenibahar, tarçın, tuz (baharatlar birer tatlı kaşığı konacak)
1.5 tatlı kaşığı nane, 1 dolu çay kaşığı karabiber


İç harcın hazırlanışı :
Kurusoğanlar çok küçük doğranır,  zeytinyağı ve çam fıstığı ilave edilir hepsi pembeleşene kadar kavrulur sonra diğer malzemeler ilave edilir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. 

Pişen sarma içi biraz ılıyınca yapraklar sarılır ve tencereye dizilir. Üzerine sosu gezdirilip bir porselen tabak kapatılır ve 40 dakika pişmeye bırakılır. 

Pişirme sosu :
1.5 su bardağı soğuk su, yarım limon suyu,  2 yemek kaşığı zeytinyağı,  1 tatlı kaşığı biber salçası (dilerseniz koymayabilirsiniz)

Sarmalar ılıdıktan sonra tencereden servis tabağına alınır.
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder